srijeda, 18. ožujka 2015.

Rafaelo


Za kuglice:

  • 10 - 15 dag prženih, oguljenih lješnjaka
  • 2 dl vode
  • 50 dag mlijeka u prahu
  • 40 dag kokosova brašna
  • 35 - 40 dag šećera
  • 25 dag maslaca
  • 1 vrećica vanilin šećera



Za ukrašavanje:
  • 10 dag kokosova brašna

Priprema:




Lješnjake u tavici, bez masnoće, na laganoj vatri popržiti. Ostaviti da se ohlade i ljusku odvojiti.

Za kuglice: U veću posudu staviti vodu, šećer i maslac. Pustiti da zakuha i miješati dok se šećer ne rastopi. Skloniti sa štednjaka, dodati mlijeko u prahu i 40 dag kokosova brašna te dobro izmiješati i pustiti da se ohladi.

Za ukrašavanje: Praviti kuglice i u svaku kuglicu utisnuti jezgru lješnjaka. Kuglice uvaljati u kokosovo brašno.

Savjet: Ako Vam je masa za kuglice jako mekana i teško se kuglice formiraju, dodajte još malo kokosova brašna.

0 komentari:

Objavi komentar