nedjelja, 8. ožujka 2015.

Kokos torta sa eurokremom

Sastojci:

KORE:
  • 8 bjelanjaka
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g kokosa
  • 20 g brašna
FIL:
  • 50 g pudinga od vanilije
  • 600 ml mlijeka
  • 50 g kokosa
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
OSTALO:
  • 6 žlica tamnog eurokrema
  • malo kokosa za ukrašavanje
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • mlijeko za prskanje kora
Priprema:

Čim je kokos torta bila gotova požurila sam recept podijeliti sa vama, jer sam jako oduševljena sa izborom. Dok sam gledala razne recepte po internetu pronašla sam food blog Moje-grne.com na kojem recepte objavljuje jedna divna osoba, a tako sam došla i do ovog recepta koji ću dugo spominjati. Moji ukućani su također pokazali oduševljenje sa naznakom da im je to jedan od boljih recepata koje sam pravila u zadnje vrijeme. U receptu sam jedino dodala maloviše šlaga za dekoraciju nego što je navedeno i možda bih preporučila onima koji ne vole slađe torte da kod pripreme pudinga ne stavljaju šećer, jer svakako ide u fil.


KORE OD KOKOSA

1. Umutite bjelanjke u čvrst snijeg.
2. Postepeno dodajte šećer u prahu.
3. Na kraju dodajte kokos i brašno, te kuhačom sve sjedinite.
4. Dno kalupa obložite masnim papirom (moj je promjera 26 cm) i salijte smjesu.
5. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta, provjerite čačkalicom da li je pečeno.
6. Ohladite koru i podijelite na dva dijela.
7. Svaku koru malo poprskajte sa mlijekom.



FIL OD VANILIJE I KOKOSA

1. Puding pomiješajte sa malo mlijeka (ako volite slađu tortu možete dodati 3 žlice šećera, mada nije potrebno) ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. Kada mlijeko zakuha ubacite puding i kuhajte dok ne postane gusto.
3. Ohladite puding.
4. Pjenasto umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, te sjedinite sa pudingom.
5. Dodajte kokos.

KOKOS TORTA SLOJ PO SLOJ

1. kora – omekšali eurokrem – fil
2. kora – omekšali eurokrem – fil
3. Površinu torte pospite kokosom, a okolo premažite sa izrađenim slatkim vrhnjem.

Izvor: slatko-slani-recepti.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar