utorak, 3. ožujka 2015.

TORTA KAMELIJA

Sastojci:

PRVA KORA
5 bjelanaca
10 dkg šećera
10 dkg oraha
1 žlica brašna
na vrhu noža malo praška za pecivo

DRUGA KORA
5 bjelanaca
10 dkg šećera
10 dkg kokosa
1 žlica brašna
na vrhu noža malo praška za pecivo

TREĆA KORA
4 jaja
4 žlice cukra
10 dkg čokolade
1 žlica brašna
malo praška za pecivo

KREMA
15 žumanaca
8 žlica oštrog brašna
7 dcl mlijeka
1 maslac

Priprema:


Postupak izrade sve četiri kore je jednak. Bjelanjke umutiti u čvrstu pjenu. U posebnoj posudi umutiti žumanjke i šećer, dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu, brašno i prašak za pecivo. U dobro umiješanu smjesu lagano, drvenom žlicom dodati snijeg od bjelanca. Pecite na 180˚C 20 minuta.

Kremu pripremiti ovako:

U uzavrelo mlijeko dodati smjesu od žumanaca, vanilija šećera i brašna (koje ste pomiješali u malo mlijeka). Stalno miješati sve dok se krema ne skuha (možete miješati i električnom miješalicom, da budete neće stvoriti grudice u kremi). U mlaku, skoro ohlađenu kremu dodati 250 gr maslaca. Kad se ohladi u to dodati 4 šlag kreme iz vrećice i 2 šlag vanilija kreme. Kremu ohladite u hladnjaku (da se dodatno stvrdne) i svaku koru premažite kremom i po vrhu ukrasite. Dobro ohladite i uživajte.

Izvor: www.recepti-svijeta.com

0 komentari:

Objavi komentar