ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Torta španski vetar sa rozen korama

 Kore za Rozen tortu su najbolje kada ih napravite sami, ali ne morate se mučiti pitanjima da li će vam uspeti, kada u svakom bolje snabdevenom marketu možete da ih pronađete.

Sastojci:

1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu

Krem:

300 g
mlevenih oraha
500 ml
mleka
3
pudinga od vanile
300 g
šećera
100 g
bele čokolade
250 g
margarina
500 ml
slatke pavlake
listići badema za dekoraciju

Priprema:

 Orahe preliti sa malo mleka i prokuvati odnosno popariti. Zagrejati preostalo mleko sa šećerom, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U puding dodati, belu čokoladu, poparene orahe i promešati. Penasto umutiti margarin i sjediniti sa filom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i odvojiti manji deo za ukrašavanje torte. Preostali šlag staviti u fil, promešati i filovati kore. Tortu premazati i ukrasiti šlagom i ohladiti. 

Izvor: www.kuhinjica.rs


0 komentari:

Objavi komentar