srijeda, 18. ožujka 2015.

Čokoladne šnite s nougatom


Sastojci:

TIJESTO:
  • kakao: 70 g
  • brašno: 85 g
  • marcipan: 80 g
  • šećer: 100 g
  • voda: 1 žlica
  • jaja: 8
  • mljeveni bademi: 80 g
KREMA:
  • margarin: 120 g
  • rum: 6 cl
  • šećer u prahu: 75 g
  • žumanjak: 3
  • nougat, tvrdi (krema od lješnjaka):300 g
PRELJEV:
  • čokolada za kuhanje: 150 g
  • mliječna čokolada: 100 g
  • margarin: 150 g
  • ulje: 4 kapi
DEKORACIJA:
  • prutići narezanih badema: 30 g


Priprema

Kakao i brašno izmiješati. Marcipan s 80 g šećera umijesiti i dodati vodu. Marcipanu dodavati žumanjak, jedan po jedan, uz neprestano miješanje dok ne postane kremasto.

Bjelanjke s ostatkom šećera čvrsto ulupati. 1/3 bjelanjaka izmiješati sa smjesom od žumanjaka. Zatim dodati mješavinu brašna i kakaa, mljevene bademe i na kraju ostatak bjelanjaka. Sve to oprezno pjenačom izmiješati.

Dno lima za pečenje obložiti papirom, istresti tijesto, izravnati i peći oko 10 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit zajedno s papirom izvući iz lima i ohladiti. Hladnom biskvitu oprezno odvojiti papir i izrezati po dužini na četiri jednaka dijela.

Margarin, rum, šećer u prahu i žumanjke kremasto izmiješati. Nougat naribati i postupno dodavati izmiješanoj smjesi uz stalno miješanje.

Svaki biskvit premazivati kremom i slagati jedan na drugi, lagano pritiskajući. Kremom izvana premazati kolač. Bademe zlatno – žuto propržiti.

Obje vrste čokolade zajedno s margarinom oprezno na laganoj vatri omekšati. Dodati ulje, izmiješati i kolač izvana premazati. Poprženim prutićima badema ukrasiti kolač.

0 komentari:

Objavi komentar