utorak, 24. ožujka 2015.

Nutella torta


Sastav:
  • 10 dkg sjeckanih lješnjaka

Biskvit:
  • 5 dkg mljevenih lješnjaka
  • 7 bjelanaca
  • 2 žlice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 15 dkg šećera u prahu
  • sok od jednog limuna (manjeg)
Krema:
  • 7 žumanjaka
  • 7 žlica šećera u prahu
  • 2 vanilija šećera
  • 2 pudinga
  • 2 žlice brašna
  • 8 dcl mlijeka
  • 200 gr margarina ili maslaca

Priprema:


10 dkg sjeckanih lješnjaka posuti po kalupu koji ste obložili papirom za pečenje. Nakon 15 minuta pečenja lješnjaka na 150 C izvadite ih iz pečnice i prelijte smjesom od bjelanjaka. Smjesu ste napravili tako da u čvrsto umućene bjelanjke dodate šećer u prahu, limun, mljeveni lješnjak, sok od limuna, brašno i prašak za pecivo. To pecite pola sata na 180 C.
Za kremu žumanjke pomiješajte sa pudingom, brašnom, vanilija šećerom, istucite sa malo mlijeka pa skuhajte u 8 dlc vrućeg mlijeka (oprezno ulijte da se smjesa ne bi zgrudala). U ohlađenu kremu dodajte margarin ili maslac umiješan sa šećerom u prahu.
Topli biskvit namažite nutellom i ostavite da se ohladi. Na ohlađeni biskvit stavite pola kreme, prekrijte petit beurre keksom namoćenim u smjesu mlijeka i ruma. Stavite drugi dio kreme, opet prekrijte petit keksom pa premažite nutellom i prekrijte šlagom.

korisno.net

 

0 komentari:

Objavi komentar