srijeda, 18. ožujka 2015.

Kolač od pudinga, vrhnja i mandarina

Sastojci

Tijesto:
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje
  • 200 g brašna
  • 75 g šećera
  • 1 žličica praška za pecivo (vrhom puna)
  • 1 vrećica vanilin šećera


Nadjev:
  • 500 ml mlijeka
  • 2 vrećice vanilin pudinga
  • 150 g šećera
  • na vrh noža soli
  • sok od 1/2 limuna
  • 2 konzerve mandarina
  • 3 kisela vrhnja (pavlake)



Preljev:
  • 1 vrećica prozirnog preljeva za torte

Priprema:


Za tijesto: Od maslaca, jajeta, brašna, šećera, vanilin šećera i praška za pecivo umijesiti glatko tijesto. Staviti ga u hladnjak dok pripremate nadjev.

Za nadjev: Od 1/2 l mlijeka oduzeti 10 žlica. 2 vrećice vanilin pudinga izmiješati s 10 žlica mlijeka a preostalo mlijeko zajedno sa šećerom i malo soli staviti da zakuha. Mlijeko skloniti sa štednjaka, umiješati puding, prekriti prozirnom folijom direktno na površinu da se ne stvori korica i ostaviti da se ohladi. U hladan puding umiješati 3 kisela vrhnja i sok od 1/2 limuna te izmiješati.

Tijesto izvaditi iz hladnjaka i kalup za tortu 26 cm prekriti papirom za pečenje. Tijestom prekriti dno kalupa i rub kalupa u visini oko 2 cm visine. S 1/3 kreme premazati tijesto, poslagati mandarine (par komada ostaviti sa strane za ukrašavanje torte), oprezno prekriti preostalom kremom i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 ?C, 55 – 60 minuta. Po potrebi u toku pečenja prekriti papirom za pečenje da previše ne potamni. Pečenu tortu ostaviti da se potpuno ohladi i hladnu preliti preljevom za tortu, koji ste pripremili prema uputi na vrećici te ukrasiti mandarinama (ostavljenih sa strane).

www.ljiljananieder.com

0 komentari:

Objavi komentar