Sastojci
Tijesto:
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- 200 g brašna
- 75 g šećera
- 1 žličica praška za pecivo (vrhom puna)
- 1 vrećica vanilin šećera
Nadjev:
- 500 ml mlijeka
- 2 vrećice vanilin pudinga
- 150 g šećera
- na vrh noža soli
- sok od 1/2 limuna
- 2 konzerve mandarina
- 3 kisela vrhnja (pavlake)
Preljev:
- 1 vrećica prozirnog preljeva za torte
Priprema:
Za tijesto: Od maslaca, jajeta, brašna, šećera, vanilin šećera i praška za pecivo umijesiti glatko tijesto. Staviti ga u hladnjak dok pripremate nadjev.
Za nadjev: Od 1/2 l mlijeka oduzeti 10 žlica. 2 vrećice vanilin pudinga izmiješati s 10 žlica mlijeka a preostalo mlijeko zajedno sa šećerom i malo soli staviti da zakuha. Mlijeko skloniti sa štednjaka, umiješati puding, prekriti prozirnom folijom direktno na površinu da se ne stvori korica i ostaviti da se ohladi. U hladan puding umiješati 3 kisela vrhnja i sok od 1/2 limuna te izmiješati.
Tijesto izvaditi iz hladnjaka i kalup za tortu 26 cm prekriti papirom za pečenje. Tijestom prekriti dno kalupa i rub kalupa u visini oko 2 cm visine. S 1/3 kreme premazati tijesto, poslagati mandarine (par komada ostaviti sa strane za ukrašavanje torte), oprezno prekriti preostalom kremom i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 ?C, 55 – 60 minuta. Po potrebi u toku pečenja prekriti papirom za pečenje da previše ne potamni. Pečenu tortu ostaviti da se potpuno ohladi i hladnu preliti preljevom za tortu, koji ste pripremili prema uputi na vrećici te ukrasiti mandarinama (ostavljenih sa strane).
0 komentari:
Objavi komentar