srijeda, 11. ožujka 2015.

Posna pomorandz torta

Sastojci:

ZA KORU

šolja ulja,
šolja kisele vode,
400 g brašna,
prašak za pecivo,
100 g šećera

ZA FIL

4–5 pomorandži,
0,5 l vode,
350 g šećera,
2 pudinga od vanile,
4 kašike gustina,
ekstrakt pomorandže,
margarin

Priprema:

Od svih sastojaka potrebnih za koru umutite mekano testo. Od te mase na prevrnutom plehu ispecite četiri kore. Oljuštite četiri-pet pomorandži, obarite ih u 500 ml vode, sačekajte da se ohladi i sitno iseckajte. U vodu u kojoj su se kuvale pomorandže skuvajte dva pudinga od vanile sa 350 g šećera i četiri kašike gustina. Kada se fil ohladi, u njega umešajte jedan umućeni margarin i malo ekstrakta pomorandže. Sve fino sjedinite i nafilujte kore.

Izvor: zena.blic.rs

0 komentari:

Objavi komentar