utorak, 10. ožujka 2015.

Balconi rolada

Sastojci:


Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 8 žlica poprženih krupno mljevenih lješnjaka
  • 2 žlice ulja
  • 6 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo



Sastojci za kremu:

  • 0, 7 l mlijeka
  • 1 puding od burbon vanilije
  • 1 vanilija šećer
  • 6 žlica gustina
  • 6 žlica šećera
  • 150 gr margarina
  • 2 žumanjka


Sastojci za čokoladni preljev:

  • 100 gr čokolade
  • 50 gr margarina
  • 1 dl vrhnja za šlag
Priprema:

  • Jaja umutiti sa šećerom, dodati ostale sastojke i sipati u lim promjera 36×42 cm, na koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Peći 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ºC. Vruću koru urolati u mokru kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.
  • Kremu skuhati i kada se ohladi pomiješati sa margarinom. Kremu podijeliti na dva jednaka djela, u jedan dodati 100 gr otopljene tamne čokolade.
  • Otopiti čokoladu sa margarinom, dodati vrhnje i miješajući dobro sjediniti. Na hladan biskvit namazati svjetlu kremu, pa tamnu, preliti sa čokoladnim preljevom i zarolati. Gotov kolač preliti čokoladnom glazurom i posuti lješnjacima.

Izvor: www.recepti-svijeta.com

0 komentari:

Objavi komentar