petak, 13. veljače 2015.

Sarajčice




Sastojci:
600 g šećera
1/2 l vode
1 kesica vanilin šećera
nekoliko kriški limuna
1/2 kg kora za baklavu
20 kašika mlevenih oraha
12 kašika griza
20 kašika šećera
malo praška za pecivo
ulje
mlaka voda
> Priprema:

600 gr šećera i vanil šećer sipajte u 1/2 l vode i kuvajte. Ostavite da vri 5 minuta, a potom ubacite kriške limuna i dobro ohladite.

Mlevene orahe, šećer, griz i prašak za pecivo nalijte sa malo mlake vode (oko 0,5 dl), i dobro promešajte.

Razavijte 1 koru, poprksajte uljem, stavite 2 koru. Fil stavite dužinom kore, uvijte u rolat i isecite na jednake delove.

Nastavite tako dok ne utrosite sve kore i nadev.

Pleh podmažite sa malo ulja, poredjajte isečene sarajčice i peceti oko 20 minuta na 200 stepeni. Vruće zalijte hladnim sirupom.

Ostavite par sati da kolac upije sirup, a potom ga posluzite uz solju dobre crne kafe ili nekog osvezavajuceg vocnog napitka.

Prijatno!


Izvor: tortekolaci.com

0 komentari:

Objavi komentar