subota, 14. veljače 2015.

Torta Lepa Brena




Sastojci:

·  Za grilijaš:

·  200 gr šećera
·  200 gr oraha
·  Za kore.
·  16 belanca
·  16 kašike brašna
·  32 kašike samlevenog grilijaša
·  8 kašike brašna
·  Za fil:
·  16 žumanca
·  16 kašike šećera
·  8 kašike brašna
·  2 kašike gustina
·  1 l mleka
·  500 gr margarina
·  8 krem bananice
·  200 gr čokolade
·  2 sveže banana·   
Za dekoraciju:

·  250 gr šlaga 


Priprema:



  • Šećer istopiti na tihoj vatri i dodati samlevene orahe. Pleh obložite peh papirom i izlite smesu da se stegne. Sameljite grilijaš.
  • Umutite 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, dodajte 8 kašike grilijaša i 2 kašike brašna. Pecite u pleh prečnika 26 cm. Na isti način ispecite još 3 kore.
  • Za fil:Odvojite 200 ml mleka i u njemu razmutite žumanke, brašno i gustin, Preostalo mleko kuvajte sa 16 kašike šećera dok ne provri. U provrelo mleko uspite smesu od žumanca i mešati da se zgusne.
  • U ohladjen fil dodajte 500 gr dobro preradjenog margarina i smesu podelite na 3 dela.
  • U prvi deo dodajte sitno seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu i u treči sitno naseckane banane.Na prvu koru stavite fil sa krem bananicama, na drugu fil sa čokoladom i na treću fil sa bananama, četvrtu koru ukrasite šlagom i narendanom čokoladom.  
Izvor: kulinarskirecepti.info
U ohladjen fil dodajte 500 gr dobro preradjenog margarina i smesu podelite na 3 dela. - See more at: http://kulinarskirecepti.info/recipe/lepa-brena/#sthash.jw1EZ6Gr.dpufU prvi deo dodajte sitno seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu i u treči sitno naseckane banane.


  • U ohladjen fil dodajte 500 gr dobro preradjenog margarina i smesu podelite na 3 dela. - See more at: http://kulinarskirecepti.info/recipe/lepa-brena/#sthash.jw1EZ6Gr.dpu
Šećer istopiti na tihoj vatri i dodati samlevene orahe. Pleh obložite peh papirom i izlite smesu da se stegne. Sameljite grilijaš. - See more at: http://kulinarskirecepti.info/recipe/lepa-brena/#sthash.jw1EZ6Gr.dpuf

0 komentari:

Objavi komentar