petak, 13. veljače 2015.

IŠLERI

Sastojci:

  • TIJESTO
  • 14 dag maslaca
  • 20 dag mekog brašna
  • 7 dag šećera u prahu
  • 1 žumanjak
  • 3 žlice kakaa
  • KREMA
  • 3 jaja
  • 15 dag šećera
  • 10 dag maslaca
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

  • Za tijesto dobro izmješajte brašno, kakao, maslac, šećer i žumanjak.
  • Tijesto razvaljajte da bude tanko i ravno pa kružnim kalupom izrežite male kolute.
  • Lim za pečenje obložite pek papirom i na njega položite kolute. Stavite da se peče 15-ak minuta na temperaturi od 220°C.
  • Za kremu umutite jaja, vanilin šećer, šećer i stavite da se kuha na pari. Cijelo vrijeme kuhanja na pari miješajte smjesu i kuhajte sve dok se krema ne zgusne.
  • Maknite kremu sa vatre i pustite da se ohladi. Kada se krema ohladila pomiješajte ju sa umućenim maslacem.
  • Nakon pečenja, kolute ohladite pa polovinu svih premažite kremom. Na kremu svakog od koluta položite po jedan preostali kolut.
  • Gornje kolute prelijte čokoladnom glazurom. Kada se glazura ohladi po želji ju ukrasite ostatkom kreme.
Izvor: kolaci.eu

0 komentari:

Objavi komentar