Sastojci:
- TIJESTO
- 14 dag maslaca
- 20 dag mekog brašna
- 7 dag šećera u prahu
- 1 žumanjak
- 3 žlice kakaa
- KREMA
- 3 jaja
- 15 dag šećera
- 10 dag maslaca
- 1 vanilin šećer
Priprema:
- Za tijesto dobro izmješajte brašno, kakao, maslac, šećer i žumanjak.
- Tijesto razvaljajte da bude tanko i ravno pa kružnim kalupom izrežite male kolute.
- Lim za pečenje obložite pek papirom i na njega položite kolute. Stavite da se peče 15-ak minuta na temperaturi od 220°C.
- Za kremu umutite jaja, vanilin šećer, šećer i stavite da se kuha na pari. Cijelo vrijeme kuhanja na pari miješajte smjesu i kuhajte sve dok se krema ne zgusne.
- Maknite kremu sa vatre i pustite da se ohladi. Kada se krema ohladila pomiješajte ju sa umućenim maslacem.
- Nakon pečenja, kolute ohladite pa polovinu svih premažite kremom. Na kremu svakog od koluta položite po jedan preostali kolut.
- Gornje kolute prelijte čokoladnom glazurom. Kada se glazura ohladi po želji ju ukrasite ostatkom kreme.
0 komentari:
Objavi komentar