Sastojci:
- Biskvit
- 1 čaše smeđeg šećera (pola šalice sam stavila)
- 1/2 čaše oštrog brašna
- 1/2 čaše glatkog brašna
- 1 žličica pecilnog praška
- 1 žličica soda bikarbone
- 1/2 čaše kakaa
- 1 jaje
- 1/2 čaše mlijeka
- 1/4 čaše ulja
- 1 vanilin šećer
- 1/4 čaše vruće vode
Priprema:
Pomiješajte suhe sastojke a potom dodajte i mokre koje ste prethodno umutili žlicom i miksajte dok se ne poveže u finu smjesu.Meni je biskvit bio dosta rijedak pa sam dodala još 2 žlice glatkog brašna. Kalup premazati s uljem, posipati brašnom, višak brašna istresite ulijte smjesu i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 C.
- Prva krema 350 ml slatkog vrhnja
- 200 g čokolade za kuhanje
- Razlomite čokoladu i prelijte je zagrijanim slatkim vrhnjem 150 ml a ostatak istucite u šlag.Šlag postepeno umiješajte u slatko vrhnje i čokoladu.Stavite da se hladi.
- Druga krema 350 ml slatkog vrhnja
- 200 g mliječne čokolade
- Postupak je isti kao i prvu kremu.
- Nadjev od višanja teglica višanja 690 g
- 50 g šećera
- 50 g gustina
- malo cimeta
Višnje ocijedite i u sok ukuhajte šećer s gustinom, kad se tekućina počinje pretvarati u kremu dodajte višnje i lagano ih ukuhajte dok se ne stisnu.
Kad je biskvit pečen pustite da se ohladi a potom na njega stavite nadjev od višanja, a potom prvu kremu od čokolade za kuhanje a potom i drugu kremu od mliječne čokolade. Ne skidajte obruč ,da vam se kreme ne razliju.Stavite hladiti preko noći a sutradan uživajte.
Izvor: www.mytaste.hr
0 komentari:
Objavi komentar