srijeda, 25. veljače 2015.

Čokoladna rapsodija s višnjama



Sastojci:



  • Biskvit 
  • 1 čaše smeđeg šećera (pola šalice sam stavila)
  • 1/2 čaše oštrog brašna
  • 1/2 čaše glatkog brašna
  • 1 žličica pecilnog praška
  • 1 žličica soda bikarbone
  • 1/2 čaše kakaa
  • 1 jaje
  • 1/2 čaše mlijeka
  • 1/4 čaše ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 1/4 čaše vruće vode




Priprema:

Pomiješajte suhe sastojke a potom dodajte i mokre koje ste prethodno umutili žlicom i miksajte dok se ne poveže u finu smjesu.Meni je biskvit bio dosta rijedak pa sam dodala još 2 žlice glatkog brašna. Kalup premazati s uljem, posipati brašnom, višak brašna istresite ulijte smjesu i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 C.


  • Prva krema 350 ml slatkog vrhnja
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • Razlomite čokoladu i prelijte je zagrijanim slatkim vrhnjem 150 ml a ostatak istucite u šlag.Šlag postepeno umiješajte u slatko vrhnje i čokoladu.Stavite da se hladi.



  • Druga krema 350 ml slatkog vrhnja
  • 200 g mliječne čokolade
  • Postupak je isti kao i prvu kremu.



  • Nadjev od višanja teglica višanja 690 g
  • 50 g šećera
  • 50 g gustina
  • malo cimeta


Višnje ocijedite i u sok ukuhajte šećer s gustinom, kad se tekućina počinje pretvarati u kremu dodajte višnje i lagano ih ukuhajte dok se ne stisnu.

Kad je biskvit pečen pustite da se ohladi a potom na njega stavite nadjev od višanja, a potom prvu kremu od čokolade za kuhanje a potom i drugu kremu od mliječne čokolade. Ne skidajte obruč ,da vam se kreme ne razliju.Stavite hladiti preko noći a sutradan uživajte.

Izvor: www.mytaste.hr



0 komentari:

Objavi komentar