srijeda, 25. veljače 2015.

World’s best cake’ iz knjige Sweet Paula



Sastojci:

  • 150 g maslaca 
  • 200 g + 130 g šećera 
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 170 g brašna 
  • 5 jaja (odvojeno žumanjci i bjelanjci) 
  • 80 ml mlijeka 
  • 60 g badema u listićima 
  • 200 ml vrhnja za šlag 
  • 1/2 mahune vanilije 

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za kolač obložite papirom za pečenje. Ako imate dva ista kalupa, još bolje - pripremite oba.Maslac i 130 g šećera izradite mikserom dok ne postanu kremasti. Dodajte prašak i brašno i izmiksajte.Žumanjke i mlijeko pomiješajte pa dodajte u smjesu, izmiksajte. Smjesu podijelite na dva dijela, bit će dosta gusta. Prvi dio stavite u kalup i poravnajte.U međuvremenu bjelanjke izmiksajte polako dodajući 200 g šećera. Miksajte dok se šećer ne otopi, a zatim pola šauma premažite preko žutog tijesta.Sve posipajte polovicom listića badema i pecite oko 30 minuta. Moja pećnica malo jače peće pa sam pekla 20 min. Šaum će se napuhnuti i posmeđiti po površini, a unutra će biti mek,Izvadite, ohladite i ponovite sve s drugom polovicom smjese.Kad se kore ohlade, izmiksajte vrhnje za šlag sa sjemenkama iz mahune vanilije - mahunu prepolovite po dužini i sastružite sjemenke tupom stranom noža. Šlag rasporedite po jednoj kori i zatim poklopite drugom korom.Ohladite najmanje 1 sat prije posluživanja. Dobar tek!

   Izvor: www.mytaste.hr


0 komentari:

Objavi komentar