subota, 10. siječnja 2015.

Krem kolač

Vrijeme pripreme: 70 minuta

Kompleksnost: srednja

Sastojci
Za koru
  • 7 bijelanaca
  • 7 kašika šećera
  • 50 grama čokolade
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 praška za pecivo
Za fil
  • 7 žumanca
  • 10 kašika šećera
  • 250 grama margarina
  • 60 grama bijele čokolade
  • 100 grama sito sjeckanog kikirikija
  • 60 grama crne čokolade
Za dekoraciju
  • 2 šlaga
  • 100 grama sjeckanog kikirikija
Priprema
Bijelance umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodati šećer i mutiti. Zatim dodati rendanu čokoladu, brašno i pašak za pecivo pa polahko promiješati kašikom. Od pripremljene mase ispeći koru. Pripremamo fil. Žumanca i šećer pjenasto umutiti pa kuhati na pari i miješati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, a zatim dodati margarin i umutiti mikserom. Pripremljenu smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu bijelu čokoladu i kikiriki pa polahko promiješati. U drugi dio dodati otopljenu crnu čokoladu i izmiješati. Pečenu koru premazati filom od bijele čokolade, nanijeti fil od crne čokolade, premazati šlagom i posuti kikirikijem.

0 komentari:

Objavi komentar