Vrijeme pripreme: 70 minuta
Kompleksnost: srednja
Sastojci
Za koru
- 7 bijelanaca
- 7 kašika šećera
- 50 grama čokolade
- 2 kašike brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 7 žumanca
- 10 kašika šećera
- 250 grama margarina
- 60 grama bijele čokolade
- 100 grama sito sjeckanog kikirikija
- 60 grama crne čokolade
- 2 šlaga
- 100 grama sjeckanog kikirikija
Bijelance umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodati šećer i mutiti. Zatim dodati rendanu čokoladu, brašno i pašak za pecivo pa polahko promiješati kašikom. Od pripremljene mase ispeći koru. Pripremamo fil. Žumanca i šećer pjenasto umutiti pa kuhati na pari i miješati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, a zatim dodati margarin i umutiti mikserom. Pripremljenu smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu bijelu čokoladu i kikiriki pa polahko promiješati. U drugi dio dodati otopljenu crnu čokoladu i izmiješati. Pečenu koru premazati filom od bijele čokolade, nanijeti fil od crne čokolade, premazati šlagom i posuti kikirikijem.
0 komentari:
Objavi komentar