subota, 10. siječnja 2015.

Čokoladna torta sa lješnjacima

Vrijeme pripreme: 45 minuta
Kompleksnost: srednja

Sastojci

  • 12 jaja
  • 200 grama šećera
  • 300 grama čokolade za kuhanje
  • 400 grama mljevenog keksa
  • 300 grama mljevenih lješnjaka
  • 400 grama margarina
  • 600 mil slatke pavlake
Priprema

Bijelanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst snijeg. Posebno umutiti žumanca i šećer, dodati otopljenu čokoladu i margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi i umutiti. Zatim dodati snijeg od bijelanaca, 100 grama mljevenih lješnjaka i 200 grama mljevenog keksa te polahko miješati kašikom. Pripremljenu masu podijeliti na dva dijela. Od prvog dijela ispeći tri kore. U drugi dio dodati ostatak mljevenog keksa i dobro izmiješati te ostaviti za fil. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati preostale lješnjake i polahko promiješati. Tortu filiovati na slijedeći način: kora, fil, šlag sa lješnjacima. Isti postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal. Dekorisati po želji.

0 komentari:

Objavi komentar