Ukoliko planirate da se zasladite poslasticom, uzmite malu porciju. Poslasticu koju pripremate za specijalnu priliku napravite u primerenoj količini, dovoljnoj da poslužite sebe i vaše goste. Poslastice preostale nakon slavlja isuviše su veliko iskušenje!
Sastojci:
500 g
petit keksa
Krem:
700 ml
obranog mleka
1 kesica
pudinga od čokolade
250 g
margarina
150 g
šećera u prahu
100 g
crne čokolade
Priprema:
U toplom mleku uz stalno mešanje skuvati puding. U puding dodati crnu čokoladu, mešati dok se ne rastopi i ostaviti da se ohladi. Margarin i šećer u prahu umutiti mikserom i dodati malo ohlađenog pudinga. Keks
umočiti u mleko i slagati ga u kalup. Premazati keks čokoladnim filom
od pudinga i ponavljati postupak dok se ne upotrebe svi sastojci.
Preostalim filom dekorisati tortu, narendati čokoladu i ostaviti da se
ohladi. Ohlađenu tortu iseći i servirati na tanjir.
Kolači i poslastice uobičajeno imaju
veliki sadžaj masti i šećera, te se zajedno sa masnoćama nalaze na samom
vrhu piramide pravilne ishrane, uz napomenu da se mogu koristiti
povremeno i u malim količinama. Stoga poslastice treba da budu pre
izuzetak, a ne pravilo u vašoj ishrani.Izvor: www.kuhinjica.rs
0 komentari:
Objavi komentar