srijeda, 18. ožujka 2015.

Torta od crnih ribizla

Sastojci:

Tijesto:
  • 25 dag napolitanki s lješnjacima
  • 5 dag maslaca, omekšanog

Krema:
  • 8 listova želatine, bijele
  • 20 dag crnih ribizla
  • 1,5 dl soka od ribizla
  • 5 dag šećera
  • 5 dl jogurta od vanilije
  • 4 dl slatkog vrhnja

Preljev:
  • 1 vrećicu crvenog preljeva za tortu
  • 10 dag crvenih ribizla
  • 7,5 dag napolitanki s lješnjacima
  • 1 malu žličicu šećera u prahu
Priprema:



Napolitanke sitno samljeti, dobro izmiješati s omekšanim maslacem i s tim ispuniti dno kalupa za tortu (26 cm), prethodno namazanu uljem i obloženu papirom. Dobro pritisnuti tijesto i ohladiti.

Krema: Želatinu omekšati u hladnoj vodi, ribizle oprati i odvojiti od peteljki. Sok od ribizla sa šećerom zagrijati i toplom soku dodati ocijeđenu želatinu. Dobro izmiješati, dodati jogurt i ohladiti. Kada se počne zgušnjavati dodati slatko vrhnje, čvrsto ulupano i na kraju dodati bobice od ribizla.

Kremu izliti u modlu za tortu i hladiti 4 sata. Preliti preljevom za tortu, skuhanog prema naputku.

Tortu ukrasiti crvenim ribizlama (bobicama i ribizlama s peteljkama), trokutasto narezanim napolitankama, a ribizle na peteljkama posuti šećerom u prahu.

www.ljiljananieder.com

0 komentari:

Objavi komentar