Sastojci:
Za 4 osobe
- 500 g bijelih šampinjona
- 300 g smeÄ‘ih šampinjona ili lisičarki
- 150 g ljutike ili luka
- 4 češnja češnjaka
- 200 g krumpira
- 100 g maslaca
- 3 grančice ružmarina
- 3 žličice instant juhe od povrća (ravne)
- 1,2 l vode
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- sol
- papar ž
Priprema:
Šampinjone očistiti i na listiće narezati. Ljutiku, češnjak i krumpir očistiti te sitno narezati. U loncu zagrijati 50 g maslaca, dodati luk, češnjak, krumpir i dvije grančice ružmarina. Oko 2 minute propržiti, dodati šampinjone te dalje oko 2 minute pržiti. Zaliti vodom i vrhnjem. U juhu dodati 3 žličice instant juhe i malo papra te ostaviti na srednjoj temperaturi (otklopljeno) da se kuha oko 30 minuta.
U međuvremenu smeđe šampinjone i 2 češnja češnjaka očistiti i na listiće narezati. Od jedne grančice ružmarina otkinuti iglice te sitno nasjeckati. U tavici zagrijati 50 g maslaca, dodati gljive, češnjak i ružmarin te oko 5 minuta pirjati. Začiniti solju, paprom te skloniti sa štednjaka.
Iz juhe izvaditi grančice ružmarina i juhu štapnim mikserom usitniti. Juhu protisnuti kroz cjedilo, vratiti na štednjak te zagrijati. Po potrebi dodati soli i papra.
Juhu servirati na tanjure ili zdjelice. U svaki tanjur ili zdjelicu u sredinu staviti propržene listiće gljiva.
0 komentari:
Objavi komentar