utorak, 3. ožujka 2015.

Say Cheesecake .... and smile!

Sastojci i Priprema:


Podloga- meni je najbolja sa pettit keksima- dakle
250 gr pettit keksa
130 gr maslaca
4-5 komada amareto keksića


Usitnite kekse (ja ih stavim u vrećicu za zamrzavanje i prođem par puta valjkom (oklagijom) preko njih). Prstima ih pomješajte sa maslacem dok ne dobijete onako rahlo mrvičastu smjesu koju potom utisnete na dno kalupa za tortu (promjer 26 cm) kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.


Usitnite kekse (ja ih stavim u vrećicu za zamrzavanje i prođem par puta valjkom (oklagijom) preko njih). Prstima ih pomješajte sa maslacem dok ne dobijete onako rahlo mrvičastu smjesu koju potom utisnete na dno kalupa za tortu (promjer 26 cm) kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Sirni nadjev:

550 gr svj sira (ja koristim sir kojeg sama napravim od ukišeljenog mlijeka- taj mi je najbolji što po strukturi što okusom)

250 gr mascarponea
150 gr milerama
4 jaja
185 gr šećera
sok 1/2 limuna
sjemenke polovice mahune vanilije


Mikserom sjedinim svježi sir i mascarpone, dodam šećer, limun, vaniliju te na kraju jedno po jedno jaje. Miksam tek toliko da se smjesa ujednači. Sve izlijem preko podloge od keksa.

Kalup u kojem pečem cheesecake dobro obložim sa par slojeva aluminijske folije te ga stavim u tepsiju koju napunim vrelom vodom otprilike do polovine visine kalupa i sve stavim u prethodno zagrijanu peć (185°C) te pečem 45 minuta.


Pripremim preljev:

150 gr milerama
250 gr mascarponea
45 gr šećera u prahu
sok od pola limuna


Sve izmješam lagano da se sjedini i pažljivo prelijem preko chhesecakea te stavim sve još 10ak minuta u peć. Pečen cheesecake izvadite iz peći i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, te potom ga stavite hladiti u hladnjak- najbolje preko noći.

Možda će se činit premekan kad budete stavljali preljev na njega- ali ne brigajte- stegnut će se on dok se ohladi. :)

Kod mene je ovaj put cheesecake bio sa preljevom od šumskog voća - 450 gr šumskog voća sam kretko prokuhala sa 2-3 žlice šećera, u 1 dcl vode razmutila 1 jušnu žlicu gustina i ukuhala ga u šumsko voće te time prelijevala svaki posluženi komad cheesecakea :)

Izvor: www.mytaste.hr

0 komentari:

Objavi komentar