utorak, 10. ožujka 2015.

Piletina zapečena u lisnatom tijestu

Sastojci:

  • 300 gr pilećeg fileta
  • 4 lista lisnatog tijesta
  • špinat (količina po želji)
  • svježe gljive (količina po želji)
  • sol
  • papar
  • ulje
Priprema:

Filete narezati na male kockice, začiniti sa soli i paprom i pržiti na malo vrelog ulja dok ne porumeni. Špinat (količinu odredite prema želji) skuhati u slanoj vodi i ocijediti. Gljive oprati i narezati na listove. Na lisnato tijesto rasporediti špinat, potom piletinu i na vrh gljive. Dodati sol i papar. Preklopiti sa drugim listom lisnatog tijesta i krajeve učvrstiti sa viljuškom. Premazati sa malo ulja. Staviti u zagrijanu pećnicu na 170ºC dok lisnato ne poprimi lijepu zlatno žutu boju.ž

Izvor: www.recepti-svijeta.com

0 komentari:

Objavi komentar