utorak, 10. ožujka 2015.

Housewife torta

Sastojci:



Sastojci za biskvit:

  • 4 bjelanjka
  • 8 žlica šećera
  • 5 žlica mljevenih oraha
  • 2 žlice brašna
  • 1/2 praška za pecivo


Fil 1:

  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 200 g margarina
  • 40 g čokolade za kuhanje
  • 250 g mljevene plazme (ili nekog drugog keksa)
  • oko 150 ml soka od naranče


Fil 2:

  • 350 ml vrhnja za šlag
  • 200 g sitno sjeckanog keksa “Domaćica”
  • 5 g instant želatine fix


Krema:

  • 200 ml mlijeka
  • 60 g čokolade za kuhanje
  • 125 g šlag pjene/prah
  • Dekoracija: šlag pjena, krema ili vrhnje za  šlag

Priprema:

Biskvit: Umutiti bjelanjke i šećer u čvrst snijeg. Dodati mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo, i staviti u kalup obložen papirom za pečenje. Peći na 180 ºC. Pečen biskvit ostaviti da se ohladi, pa odstraniti papir za pečenje.

Fil 1: Na pari umutiti žumanjke i šećer, pa dodati čokoladu. Kad se čokolada otopi, maknuti sa vatre i dodati margarin. Dobro pomiješati i ostaviti da se hladi. Pomiješati mljeveni keks i sok od naranče, pa dodati u fil sa žumancima. Sve zajedno dobro pomiješati i staviti preko hladnog biskvita.

Fil 2: Vrhnje umutiti u čvrst šlag, pa dodati želatinu fix. Izmiksati. Dodati sitno sjeckan keks “Domaćica”, pa promiješati. Sipati preko fila 1, pa ostaviti u hladnjak da se stegne (dva- tri sata). Zatim maknuti ivicu kalupa.
Krema: Kuhati mlijeko i čokoladu 3-4 minute. Ohladiti, pa dodati prah šlag pjene.

Izvor: www.recepti-svijeta.com

0 komentari:

Objavi komentar