nedjelja, 15. ožujka 2015.

Grandisimo torta

Sastojci:

Kora:

  • 18 belanaca
  • 18 kašika šećera
  • 24 kašika mlevenih lešnika
  • 3 kašike brašna
  • 6 kašika kakaa

Fil:

  • 18 žumanca
  • 250 g šećera u prahu
  • 2 margarina
  • 100 g topljene čokolade
  • 100g mleveniih lešnika
  • 2 kašičice kafe
  • 400 ml slatke pavlake

Glazura:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 300 g čokolade
Priprema:

Kora: Umututi 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 8 kašika mlevenih lešnika, 2 kašike kakaa i 1 kašiku brašna. Ispeći koru. Ispeći još 2 ovakve kore.

Fil: Umutiti 18 žumanaca i 250 g šećera u prahu i staviti fil da se kuva na pari. Skuvani fil ohladiti i dodati u umućena 2 margarina. Dobro sjediniti fil i margarin. Fil podeliti na tri dela: u 1. dodati 100 g otopljene cokolade, u 2. dodati 100 g seckanog lešnika, u 3. dodati 2 kašićice kafe. Umutiti 400 ml slatke pavlake.
Filovanje: Na prvu koru naneti fil sa čokoladom, pa preko njega polovinu slatke pavlake, pa druga kora, pa fil sa lešnikom, pa druga polovina slatke pavlake, pa treća kora i na nju staviti fil sa kafom. Glazura - Ganache krem: slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umesati čokoladu i mešati dok se ne sjedine, ohladiti i naneti na tortu!

Izvor: www.oklagija.rs

0 komentari:

Objavi komentar