subota, 14. ožujka 2015.

Diplomat torta

Sastojci:


Za koru:

15 jaja
300 gr šećera
360 gr oštrog brašna
6 kašike ulja
Za krem:
7 dl slatke pavlake
5 kašike šećera
600 gr voća po izboru
prašak za pecivo
1 dl soka od pomorandže

Priprema:


Korak 1

U posudu umutiti jaja, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulje. Smesu sipati u pleh koji je obložen papirom za pečenje i peći na 180 stepeni oko dvadesetak minuta. Kada kora bude gotova odvojiti od papita i iseći na tri dela.

Korak 2

Za krem umutiti slatku pavlaku sa šecerom u čvrst šlag. kada se kore ohlade nakvasti ih sokom od pomorandže i onda ih premazati slojem šlaga zatim bogato poredjati sloj voća, sledeću koru stavite na to i postupak ponoviti ponovo. Poslednju koru takodje premazati šlagom i ukrasiti voćem.

Izvor: kulinarskirecepti.info

0 komentari:

Objavi komentar