Sastojci:
- kesica belog želatina u prahu
- 1 dl mleka
- srž štapića od vanile
- 5 žumanceta
- 100 g šećera
- 3 dl slatke pavlake
- 300 g smrznutog voća
- 400 g piškota
- 100 g jagoda
- kašika šećera u prahu
- kriške pomorandže
Priprema:
Korak 1
Razmutite želatin prema upustvu sa kesice.
Korak 2
Skuvajte mleko sa vanilom.
Korak 3
Penasto umutite žumance sa šećerom. Nalite mleko i neprestano mešajući kuvajte na umerenoj vatri dok krem ne počne da se zgušnjava. Pomerite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Korak 4
Čvrsto umutite pavlaku.
Korak 5
Kremi dodajte oceđeno i iseckano voće, pa pavlaku.
Korak 6
Poređajte piškote na dno kalupa za tortu 20 cm, pa stavite sloj krema, pa piškote poređajte uspravno uza zid kalupa. Pa uspite ostatak krema i odozgo poređajte preostale piškote.
Korak 7
Tortu hladite 4 sata, a zatim je ukrasite šlagom i jagodama.
Izvor: kulinarskirecepti.info
0 komentari:
Objavi komentar