ponedjeljak, 16. veljače 2015.

Škotski kolač




Sastojci:




✦ 25 dag maslaca

✦ 25 dag brašna za kolače

✦ 22 dag smeđ eg šećera

✦ 1 vrečica vanilin šećera

✦ 4 jaja

✦ 15 dag grožđica

✦ 15 dag sultanovih grožđ ica

✦ 10 dag miješanog kandiranog voća ili žele bonbona

✦ 10 dag mljevenih badema

✦ 10 dag oljuštenih cijelih badema

✦ 1 žlicica praška za pecivo

✦ 30 ml ruma


Priprema:


Jaja umutite, a maslac rastopite i prelijte ga u zdjelu. Zatim dodajte sme đi šećer i vanilin šećer, te ručnim mikserom izradite kremastu smjesu. Potom, uz stalno miješanje mikserom, postupno dodajte umućena jaja i miksajte dalje. Kada ste dobili gustu kremu dodajte grožđ ice i sultanove grožđice, mljevene bademe, bademe narezane na prutiće, mješavinu kandiranog voća, rum i žlicom nježno izmiješajte sastojke. Zatim u smjesu prosijte brašno i prašak za pecivo, te ponovo izmiješajte sve sastojke. Dobivenu smjesu premjestite u kalup za torte, obložen papirom za pečenje, poravnajte ju i površinu ravnomjerno prekrijete cijelim bademima. Tako pripremljen kolač stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C. Nakon 30 minuta pečenja kolač prekrijte dvostrukim papirom za pečenje i pecite još 125 minuta. Gotov kolač ostavite da se ohladi te ga poslužite.

Izvor: www.gospodarski.hr

0 komentari:

Objavi komentar