Ne trebate ići u trgovinu svaki put kad želite jesti ukusne žele bombone... Napravite ih sami u svojoj kuhinji. Evo kako!
Upravo ste iscijedili naranču ili limun?
Krenuli ste baciti koru? Nemojte to činiti jer od te kore mogu nastati
ukusni i prirodni žele bomboni. Naravno ne zaboraviti pritom paziti da
je kora oprana i bez pesticida u sebi. Najbolje je za ove bombone
koristiti domaće, organske naranče ili limun.
Sve što vam je dakle potrebno za "kućne" žele bombone je:
Sve što vam je dakle potrebno za "kućne" žele bombone je:
Narančina ili limunova kora, deset dekagrama šećera, jedna žličica limunske kiseline te šećer u prahu.
Koru naranče/limuna narežite na kockice i kuhajte u dva decilitra vode s 10 dekagrama šećera i limunskom kiselinom. Potrebno je kuhati dok sva voda ne ispari. Vruće uvaljati u šećer u prahu i ostaviti da se ohladi. Nakon hlađenja ponovno kore uvaljati u šećer u prahu i staviti na veliku plitku posudu da se osuše.
Koru naranče/limuna narežite na kockice i kuhajte u dva decilitra vode s 10 dekagrama šećera i limunskom kiselinom. Potrebno je kuhati dok sva voda ne ispari. Vruće uvaljati u šećer u prahu i ostaviti da se ohladi. Nakon hlađenja ponovno kore uvaljati u šećer u prahu i staviti na veliku plitku posudu da se osuše.
Izvor: dnevno.hr
0 komentari:
Objavi komentar