subota, 21. veljače 2015.

Lakše ne može: Ispecite savršene kroasane za 20 minuta!

Sastojci:

Sastojci za prvo tijesto:
500 gr brašna tipa

50 gr šećera
250 ml tople (ne vruće) vode
100 gr maslaca
14 gr suhog kvasca
12 gr soli
Sastojci za masno tijesto:
250 gr maslaca
100 gr brašna

Priprema:

Kako biste zamijesili prvo tijesto, pomiješajte vodu, šećer i sol. Pomiješajte brašno i suhi kvasac te dodajte na to vodu u kojoj ste otopili prethodno spomenute sastojke. Zamijesite od toga tijesto. Kada ste tijesto napola zamijesili, dodajte maslac pa mijesite još kratko. Kada je tijesto dovoljno izrađeno, oblikujte ga u pravokutnik, zamotajte u foliju i ohladite u hladnjaku ako imate vremena. Ako vam se pak žuri, nastavite odmah s daljnjim postupkom.
Masno tijesto:
Mijesite maslac i brašno dvije do tri minute kako biste dobili ujednačenu masu. Dobivenu masu stavite na papir za pečenje pa prekrijte drugim dijelom papira za pečenje i oblikujte u kvadrat.
Rashladite tijesto u hladnjaku 10 minuta ako imate vremena (bit će ga lakše dalje izraditi). Izvadite prvo tijesto iz hladnjaka (ako ste ga hladili) i počnite ga valjkati pa ga postupno preklapajte i ponovno valjkajte. Oblikujte kroasan po želji, premažite ih jajetom pa pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 ºC 20 minuta.
Napomena:
Tijesto i maslac trebaju biti jednako tvrdi ili meki. Ako vam je maslac previše tvrd, tijesto na kraju neće biti dobro pa pripazite na taj detalj.

Izvor:dnevno.hr

0 komentari:

Objavi komentar