Sastojci:
Sastojci za prvo tijesto:
500 gr brašna tipa
50 gr šećera
250 ml tople (ne vruće) vode
100 gr maslaca
14 gr suhog kvasca
12 gr soli
Sastojci za masno tijesto:
250 gr maslaca
100 gr brašna
Priprema:
Kako biste zamijesili prvo tijesto,
pomiješajte vodu, šećer i sol. Pomiješajte brašno i suhi kvasac te
dodajte na to vodu u kojoj ste otopili prethodno spomenute sastojke.
Zamijesite od toga tijesto. Kada ste tijesto napola zamijesili, dodajte
maslac pa mijesite još kratko. Kada je tijesto dovoljno izrađeno,
oblikujte ga u pravokutnik, zamotajte u foliju i ohladite u hladnjaku
ako imate vremena. Ako vam se pak žuri, nastavite odmah s daljnjim
postupkom.
Masno tijesto:
Mijesite maslac i brašno dvije do tri
minute kako biste dobili ujednačenu masu. Dobivenu masu stavite na papir
za pečenje pa prekrijte drugim dijelom papira za pečenje i oblikujte u
kvadrat.
Rashladite tijesto u hladnjaku 10 minuta
ako imate vremena (bit će ga lakše dalje izraditi). Izvadite prvo
tijesto iz hladnjaka (ako ste ga hladili) i počnite ga valjkati pa ga
postupno preklapajte i ponovno valjkajte. Oblikujte kroasan po želji,
premažite ih jajetom pa pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na
200 ºC 20 minuta.
Napomena:
Tijesto i maslac trebaju biti jednako tvrdi ili meki. Ako vam je maslac previše tvrd, tijesto na kraju neće biti dobro pa pripazite na taj detalj.
Tijesto i maslac trebaju biti jednako tvrdi ili meki. Ako vam je maslac previše tvrd, tijesto na kraju neće biti dobro pa pripazite na taj detalj.
Izvor:dnevno.hr
0 komentari:
Objavi komentar