subota, 21. veljače 2015.

Frankfurtski vijenac



Sastojci:

Tijesto:
  • 10 dag margarina
  • 15 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • limunov sok
  • 3 jaja
  • 15 dag brašna
  • 5 dag gustina
  • 1/2 praška za pecivo
Krema:
  • 1 puding od vanilije
  • 10 dag šećera
  • 5 dl mlijeka
  • 25 dag margarina
Krokanat:
  • 6 dag šećera
  • 12,5 dag badema
  • malo margarina

Priprema:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i margarinom postupno dodajući brašno pomiješano s praškom za pecivo i gustinom. Tijesto ispecite u namaštenom i pobrašnjenom kalupu u obliku vijenca, promjera oko 24 cm. Skuhate puding sa šećerom u mlijeku, ohladite stalno miješajući i dodajte pjenasto izrađ eni margarin. Na vrh noža margarina pomiješate sa šećerom, sjeckanim bademima i miješajući zagrijavate dok smjesa na postane smeđ a - karamel. Istreste na nauljenu dasku i ohladite. Vijenac dvaput vodoravno prerežite. Donji list premažite marmeladom i kremom, a ostale listove samo kremom. Malo kreme osavite za ukrašavanje. Usitnjenim krokantom posipajte vijenac.


Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar