subota, 14. ožujka 2015.

Torta Pahuljica sa okusom Jaffe

Sastojci:

biskvit:

  • 5 bjelanaca
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo

preliv:

  • 100 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer

krema:

  • 400 ml mlijeka
  • 100 g ršećera
  • 5 žumanaca
  • 50 gr čokolade za kuhanje
  • oko 200 gr jaffa keksa
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 1 vrećica želatine fix

dekoracija:

  • 200 ml vrhnja za šlag ili šlag pjena
Priprema:


Step 1
Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Smjesu izliti u kalup, obložen papirom za pečenje, pa peći na 200 C oko 30 minuta. Prokuhati 100 ml mlijeka i vanilin šećer. Pečen biskvit odvojiti od papira, izbockati pa preliti vrelim mlijekom. Ostaviti da se ohladi.

Step 2
400 ml mlijeka prokuhati. Umutiti žumanca i šećer, pa preliti vrelim mlijekom. Vratiti na ringlu, pa prokuhati kremu miješajući svo vrijeme. Čim prokuha maknuti sa vatre. U toplu kremu umiksati želatinu fix. Posebno umutiti 300 ml vrhnja za šlag, pa sjediniti sa mlakom kremom.Dobro izmiksati!

Step 3
Čokoladu i jaffa keks naribati. Dodati u kremu, koja se potpuno ohladila, pa sve dobro sjediniti.

Step 4
Na tacnu staviti biskvit, pa staviti ivicu kalupa za tortu, koju smo obložili folijom. Na biskvit staviti kremu, pa ostaviti u frižider na sat-dva, da se krema stegne.

Step 5
Kad se krema stegne, skinuti ivice kalupa, pa cijelu tortu premazati umućenim vrhnjem za šlag ili šlag pjenom ili šlag kremom, po ukusu. Dekorisati po želji, pa poslužiti.

Izvor:(coolinarika)

0 komentari:

Objavi komentar