subota, 14. ožujka 2015.

Tiramisu rolada

Sastojci:

Za biskvit:

  • 5 žumanaca
  • 60 g šećera
  • sol
  • 1Vanilin šećer Dolcela
  • 3 bjelanca
  • 60 g brašna

Za kremu:

  • 1 kutija Tiramisu Dolcela
  • 300 ml mlijeka
  • 60 g oguljenih i popečenih badema
  • crna kava
  • rum

Za posipavanje:

  • kakao u prahu
Priprema:

Step 1
Žumanca i 30 g šećera pjenasto izmiješajte. Dodajte vanilin šećer i malo soli.


Step 2
Bjelanaca istucite u čvrst snijeg i postupno umiješajte preostali šećer, a zatim polako ulijevajte smjesu od žumanaca. Pažljivo izmiješajte i na kraju umiješajte prosijano brašno.


Step 3
Pripremljenu masu ulijte u pleh prekriven masnim papirom i pecite na 200°C oko 10 minuta. Pečeni biskvit istresite na čistu kuhinjsku krpu, savijte ga u roladu i ostavite da se ohladi.


Step 4
Za kremu u visoku posudu ulijte 300 ml prokuhanog hladnog mlijeka (do 15°C). U njega uspite sadržaj vrećice tiramisu kreme, mljevene bademe i promiješajte. Miješajte električnom mješalicom (srednjom brzinom) 4 do 5 minuta.


Step 5
Ohlađenu roladu pažljivo odvijte, poškropite mješavinom crne kave i ruma pa po njoj rasporedite dio kreme te je savijte. Preostalom kremom premažite roladu i ukrasite je.


Posluživanje
Gotovu ohlađenu tiramisu roladu pospite kakaom u prahu.

Izvor: www.recepti.rs/

0 komentari:

Objavi komentar