nedjelja, 15. ožujka 2015.

Şladoled torta- bez pečenja

Sastojci:
  • 150 g keksa,
  • 250 g margarina,
  • 250 g čokolade,
  • 150 g šećera u prahu,
  • 7 jaja,
  • 2 šlag kreme.
Priprema:

  • Penasto umutiti margarin sa 75 g šećera u prahu.
  • Čokoladu rastopiti sa malo vode pa prohlađenu dodati u margarin i mutiti dok ne bude formirana homogena smesa.
  • U jednoj posudi umutiti sneg od belanaca a u drugoj dobro umutiti žumanca sa 75 g šećera u prahu.
  • Sjediniti žumanca i belanca i dobro umutiti pa sipati u smesu od margarina i mutiti dok ne bude dobijen fini krem.
  • Na tacni ređati keks prethodno umočen u mleko.
  • Premazati filom.
  • Posebno umutiti dve šlag kreme po uputstvu pa naneti preko fila.
Izvor: jednostavnirecepti.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar