nedjelja, 15. ožujka 2015.

Preliveni burek

Sastojci:

  • 500 gr kora za pite( oko 10 listova)
  • 500 gr mljevene junetine
  • 2 kom luka
  • 1 šaka peršunovog lista
  • nešto soli i bibera
  • 1 dl ulja

Preliv
  • 2 dl jogurta
  • 2 dl mineralne vode
  • 4 kom jaja
  • malo soli
Priprema:

Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati.
Obilno posuti sitno sjeckanim peršunom.
U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev.
Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke.
Preliti umućenim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.
Ostaviti oko 15 minuta da se preliv upije u proreze.
Peći 30 minuta u zagrijanoj rerni na 200 stepeni.
Reš pečeno ponovo narezati.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar