Sastojci:
- 500 gr kora za pite( oko 10 listova)
- 500 gr mljevene junetine
- 2 kom luka
- 1 šaka peršunovog lista
- nešto soli i bibera
- 1 dl ulja
Preliv
- 2 dl jogurta
- 2 dl mineralne vode
- 4 kom jaja
- malo soli
Priprema:
Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati.
Obilno posuti sitno sjeckanim peršunom.
U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev.
Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke.
Preliti umućenim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.
Ostaviti oko 15 minuta da se preliv upije u proreze.
Peći 30 minuta u zagrijanoj rerni na 200 stepeni.
Reš pečeno ponovo narezati.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar