nedjelja, 15. ožujka 2015.

Torta čoko lešnik

Sastojci:
  • 10 jaja,
  • 10 kašika šećera,
  • 10 kašika brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2 vanilin-šećera,
  • 2 pudinga od vanile,
  • 250 g šećera u prahu,
  • 1 l mleka,
  • 250 g margarina,
  • 300 g čokolade za kuvanje,
  • 200 g mlevenih lešnika,
  • 2 kesice šlaga.
Priprema:


Od belanaca, šećera, četiri žumanca, četiri kašike brašna, 100 grama rendane čokolade i praška za pecivo ispecite dve kore na 180 stepeni oko 15 minuta. Na pari istopite 100 grama čokolade sa kašikom margarina, pa premažite kore. Ostatak žumanaca umutite sa šećerom u prahu, pudingom, šest kašika brašna i vanilin-šećerom, pa sve to zakuvajte u litri mleka da se dobije gust žut fil. Kad se fil ohladi, dodajte mu prethodno umućen margarin. Fil podelite na dva dela, pa u prvi deo dodajte 100 grama istopljene čokolade, a u drugi 200 grama mlevenih lešnika. Filovati kora, čokoladni fil, kora, fil sa lešnikom. Tortu ukrasite sa šlagom i dekorišite po želji.

Izvor: korisno.net

0 komentari:

Objavi komentar