nedjelja, 8. ožujka 2015.

OMILJENI MRAMORNI KUGLOF

Sastojci

  • 225 g putra
  • 250 g secera
  • 1 vanil-secer
  • 5-6 jaja (zavisno od velicine)
  • 450 g brasna
  • 50 g oguljenog mlevenog badema
  • 1 prasak za pecivo
  • malko soli
  • 330 ml mleka
  • 2 kasike gorkog kakaa
  • 3 kasike secera
  • malo cimeta (stavim 1/2 kasicice)
  • 3-4 kasike mleka
Priprema:


  • Pripremiti sve satojke i sacekati da budu sobne temperature.
  • U velikoj zdeli penasto umutiti putar sa secerom i vanilijom. Postepeno dodavati jaja.
  • Izmesati brasno, badem i prasak za pecivo i postepeno dodavati putru, naizmenicno s mlekom.
  • 2/3 smese izliti u kalup za kuglof (namazan putrom i posut brasnom).
  • Kakao, secer i cimet izmesati i sa malo mleka glatko izmesati.
  • Dodati u preostalu trecinu smese i dobro izmesati, da se ujednaci boja.
  • Izruciti preko svetle smese u kalupu i malo viljuskom promesati.
  • Peci na 175°C, 50-60 minuta. Proverite cackalicom. Kod mene se pece 60 min.
  • Gotov kolac ostaviti nekoliko minuta u kalupu, pa preokrenuti na tanjir za serviranje. Kad se ohladi, posuti ga secerom u prahu.
Izvor:coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar