utorak, 3. ožujka 2015.

Mramorna torta (bez pečenja)

Sastojci:


PODLOGA:

Zvijezda margarin za kreme: 125 g
piškote: 250 g
KREMA:

želatina: 5 listova
kompot od manga: 1 konzerva (425 ml)
želatina: 8 listova
jogurt, čvrsti: 600 ml
šećer: 100 g
vanilin šećer: 1 vrećica
sok od limuna: 1 žlica
vrhnje za šlag: 300 ml

UKRAŠAVANJE:

vrhnje za šlag: 100 ml
šećer: 1 žlica

Priprema:


Kako bih dobila glatku i pjenastu kremu koristila samZvijezda margarin za kreme obogaćen aromom slatkog vrhnja. Obožavam kombinaciju voća i šlaga stoga ovaj recept preporučam svima koji vole kremaste slastice.

Za podlogu: Zvijezda margarin za kreme na laganoj vatri rastopiti. Piškote staviti u vrećicu i sa valjkom za tijesto fino usitniti. Piškote i margarin zajedno izmiješati. Tanjur za tortu lagano premazati uljem, staviti obruč od kalupa za tortu na tanjur, istresti mješavinu piškota i margarina, izravnati i rukama podlogu ispritiskati. Ostaviti u hladnjaku oko 1 sat.

5 listova želatine u hladnoj vodi omekšati. Mango zajedno sa sokom iz kompota ispirirati (u mikseru fino usitniti). Želatinu ocijediti i na laganoj vatri rastopiti. 4 žlice piriranog manga izmiješati sa želatinom i odmah želatinu umiješati u ostatak piriranog manga. Ne stavljati u hladnjak!

8 listova želatine omekšati u hladnoj vodi. Jogurt, šećer, vanilin šećer i sok od limuna izmiješati. Želatinu ocijediti i na laganoj vatri rastopiti. 3 žlice jogurt – kreme dodati želatini, izmiješati i odmah želatinu istresti u jogurt – kremu i dobro promiješati. Ostaviti oko 5 minuta u hladnjaku da se krema počne stezati.

300 ml vrhnja za šlag mikserom čvrsto izraditi, dodati jogurt – kremi i oprezno metlicom za snijeg izmiješati. Polovinu jogurt – kreme istresti na tijesto, na kremu staviti polovinu pirea od manga i vilicom spiralno izmiješati, da dobije izgled mramora. Tada istresti ostatak jogurt – kreme i na kraju ostatak pirea od manga, koje isto tako vilicom spiralno mramoriramo. Tortu staviti u hladnjaku da se hladi oko 5 sati ili još bolje preko noći.

100 ml vrhnja za šlag zajedno sa žlicom šećera čvrsto izraditi. Šlag staviti u vrećicu za ukrašavanje i tortu ukrasiti šlagom i kriškama manga.

Izvor: www.ljiljananieder.com


0 komentari:

Objavi komentar