petak, 6. ožujka 2015.

Kremasti kolač od jagoda

Sastojci:

Sastojci za koru od keksa:
  • 200 g mljevenog keksa
  • 120 g šećera
  • 75 g margarina
Fil:
  • 500 g jagoda
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 kesica pudinga od jagode
  • 5-6 žlica šećera
  • 300 ml vode
Priprema:


Margarin otopite i pomiješajte sa šećerom i keksom. Sipajte u kalup za torte i ravnomjerno raspredite. Ostavite u hladnjaku na sat vremena. U to vrijeme pripremite fil.
Jagode kuhajte u vodi oko pet minuta, posebno pomiješajte puding sa šećerom i malo hladne vode koju ste izdvojili i ukuhajte u jagode. Skuhani fil ostavite da se hladi.
Slatku pavlaku umutite i pomiješajte sa ohlađenim filom od jagoda (prethodno izdvojite nekoliko žlica fila od jagoda i malo umućene slatke pavlake za dekoraciju). Umućeni fil prelijte preko kore sa keksom i ukrasite slatkom pavlakom i filom od jagoda koji ste izdvojili. Ostavite da se ohladi i stegne pa služite.

Izvor: www.recepti-svijeta.com

0 komentari:

Objavi komentar