Sastojci:
Recept za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 4 žumanjka
- 100 gr nasjeckane čokolade
- 4 žlice prženih krupno nasjeckanih lješnjaka
- 2 žlice brašna
- pola praska za pecivo
Sastojci za fil:
- 0,5 l mlijeka
- 5 žlica šećera
- 1 puding od vanilije
- 4 žlice gustina
- 4 žumanjka
Dodatni sastojci:
- 200 gr malina
- 100 gr Milka čokolade s jagodom
- 5-6 narezani medenih srčeka
- 50 gr sjeckanih badema
- 50 gr sjeckani lješnjaka
- Pjenasto umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg, dodati žutamanjke i ostale sastojke, lagano kuhačom umiješati i izliti u pleh ( 36 x 42 cm) koji smo obložili papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180ºC 12-13 minuta. Vruć biskvit zamotati u kuhinjsku krpu koju smo prije smočili u hladnoj vodi i dobro iscjedili. Ostaviti biskvit da se hladi. Hladan biskvit premazati pekmezom po želji, ja kao i uvijek, domaćim pekmezom od šljiva.
- Skuhati u gustu kremu, paziti da ne zagori, u hladno dodati 100 gr maslaca ili margarina.
- Biskvit premazan pekmezom, premazati i filom. Potom poslagati maline, nasjeckana medena srca, nasjeckanu milka čokoladu od jagoda, lješnjaka i bademe…..zarolati i ostaviti u hladnjak. Ukrasiti po želji.
0 komentari:
Objavi komentar