petak, 6. ožujka 2015.

Davidov rolat

Sastojci:

Recept za biskvit:
  • 8 bjelanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 4 žumanjka
  • 100 gr nasjeckane čokolade
  • 4 žlice prženih krupno nasjeckanih lješnjaka
  • 2 žlice brašna
  • pola praska za pecivo

Sastojci za fil:
  • 0,5 l mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 4 žlice gustina
  • 4 žumanjka

Dodatni sastojci:
  • 200 gr  malina
  • 100 gr Milka čokolade s jagodom
  • 5-6 narezani medenih srčeka
  • 50 gr sjeckanih badema
  • 50 gr sjeckani lješnjaka
Priprema:

  •  Pjenasto umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg, dodati žutamanjke i ostale sastojke, lagano kuhačom umiješati i izliti u pleh ( 36 x 42 cm) koji smo obložili papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180ºC 12-13 minuta. Vruć biskvit zamotati u kuhinjsku krpu koju smo prije smočili u hladnoj vodi i dobro iscjedili. Ostaviti biskvit da se hladi. Hladan biskvit premazati pekmezom po želji, ja kao i uvijek, domaćim pekmezom od šljiva.
  •  Skuhati u gustu kremu, paziti da ne zagori, u hladno dodati 100 gr  maslaca ili margarina.
  •  Biskvit premazan pekmezom, premazati i filom. Potom poslagati maline, nasjeckana medena srca, nasjeckanu milka čokoladu od jagoda, lješnjaka i bademe…..zarolati i ostaviti u hladnjak. Ukrasiti po želji.
 Izvor:  www.recepti-svijeta.com

0 komentari:

Objavi komentar