četvrtak, 12. ožujka 2015.

Korpice


Sastojci:

za korpice:

  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 80 g šećera
  • 1 jaje
  • malo soli

Za krem:

  • 500 ml mleka
  • 120 g šećera
  • kesica pudinga sa aromom slatke pavlake
  • 2 jaja
  • malo soli

Za dekoraciju:

  • šlag
  • jagode
  • med ili slatko od jagoda
Priprema:


Korak 1

Maslac izmesite sa brašnom. Dodajte šećer i jaja, i zamesite glatko testo. Zatim ga ostavite u frižider da se dobro ohladi oko pola sata.

Korak 2

Zatim ga razvite na debljinu od pola centimetara, pa modlom vadite kolutove.

Korak 3

Kalupe za korpice podmažite i pospite sa brašnom, pa obložite sa kolutovima testa. Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.

Korak 4

Pečene korpice izvadite iz kalupa i ohladite.

Korak 5

Šećer i puding izmešajte, dodajte malo hladnog mleka, jaja i sve lepo umutite.

Korak 6

Kad ostatak mleka provri ukuvajte ovu smesu u mleko, kuvajte i mešajte bez prestanka dok se masa ne zgusne i postane glatka.

Korak 7

Prohlađeni krem sipajte u korpice, ukrasite sa malo šlaga, dekorišite jagodama i sa malo meda ili slatkom od jagoda.


Izvor: kulinarskirecepti.info

0 komentari:

Objavi komentar