četvrtak, 12. ožujka 2015.

Dakijeve troslojne kape

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 6 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa
  • kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli za belanke
  • 5 kašike mlevenih oraha
  • Za valjanje.:
  • Oko 100 gr mlevenog keksa
Za kremu:

  • 500 ml mleka
  • 10 kašike šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • kesiča pudinga od čokolade
  • 2 kašike gustina
  • Za dekoraciju
  • 200 gr šlag krema
  • 100 gr čokolade
Priprema:


Korak 1

Odvojite žumanke od belanaka. Žumanke dobro umutite sa šećerom da masa postane penasta. Lagano dodavati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo. Takodje dodajte i orahe. Smesa će vam biti jako gusta. Belanke umutite u čvrst sneg, kojem ste prilikom izrade dodali prstohvat soli. Polako ih dodajte u smesu od oraha i mešajte lagano kašikom da dobijete ujednačenu smesu.

Korak 2

Pecite u pleh obložen pek papirom dimenzije 26 cm. Proverite čačkalicom da li je biskvit pečen.Ja koru obično pripremam dan ranije da bi se malo stegle jer je inače mnogo mekana.

Korak 3

Odvojite malo mleka i u njemu dodajte puding i gustin i lepo sjedinite. Preostalo mleko ostavite na šporetu sa šećerom i vanilicom da proključa. U proključalo mleko dodajte razmućen puding i mešajte da se zgusne.

Korak 4

Fil ostavite da se hladi. Čašom od 2 dcl vadite krugove iz biskvita koji ste pripremili dan ranije. Svaki biskvit uvaljajte u mleveni keks.

Korak 5

Ostatke biskvita izmrvite i dodajte u pripremljen fil. Fil stavljajte na bisvite i odmah ih dekorišite čvrsto umućenim šlagom.

Korak 6

Na pari otopite čokoladu i njom ukrasite Dakijeve troslojne kape. Uzivajte!

Izvor: kulinarskirecepti.info

0 komentari:

Objavi komentar