Sastojci:
- 6 jaja
- 6 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- kesica praška za pecivo
- prstohvat soli za belanke
- 5 kašike mlevenih oraha
- Za valjanje.:
- Oko 100 gr mlevenog keksa
Za kremu:
- 500 ml mleka
- 10 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- kesiča pudinga od čokolade
- 2 kašike gustina
- Za dekoraciju
- 200 gr šlag krema
- 100 gr čokolade
Priprema:
Korak 1
Odvojite žumanke od belanaka. Žumanke dobro umutite sa šećerom da masa postane penasta. Lagano dodavati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo. Takodje dodajte i orahe. Smesa će vam biti jako gusta. Belanke umutite u čvrst sneg, kojem ste prilikom izrade dodali prstohvat soli. Polako ih dodajte u smesu od oraha i mešajte lagano kašikom da dobijete ujednačenu smesu.
Korak 2
Pecite u pleh obložen pek papirom dimenzije 26 cm. Proverite čačkalicom da li je biskvit pečen.Ja koru obično pripremam dan ranije da bi se malo stegle jer je inače mnogo mekana.
Korak 3
Odvojite malo mleka i u njemu dodajte puding i gustin i lepo sjedinite. Preostalo mleko ostavite na šporetu sa šećerom i vanilicom da proključa. U proključalo mleko dodajte razmućen puding i mešajte da se zgusne.
Korak 4
Fil ostavite da se hladi. Čašom od 2 dcl vadite krugove iz biskvita koji ste pripremili dan ranije. Svaki biskvit uvaljajte u mleveni keks.
Korak 5
Ostatke biskvita izmrvite i dodajte u pripremljen fil. Fil stavljajte na bisvite i odmah ih dekorišite čvrsto umućenim šlagom.
Korak 6
Na pari otopite čokoladu i njom ukrasite Dakijeve troslojne kape. Uzivajte!
Izvor: kulinarskirecepti.info
0 komentari:
Objavi komentar