Sastojci:
Tijesto:
6 bjelanjaka
sol, prstohvat
20 dag šećera
10 dag kokosovog brašna
5 dag glatkog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
Preljev:
2 dl mlijeka
Krema:
6 žumanjaka
15 žlica šećera
2 vrećice pudinga od vanilije
5 žlica oštrog brašna
1 l mlijeka
5 žlica likera od kokosa ili Malibu (rum od kokosa)
25 dag maslaca
3 dl slatkog vrhnja
Za dekoraciju:
3 dag čokolade za kuhanje
par kapi ulja
30 jezgri lješnjaka
5 dag kokosovog brašna
Pećnicu zagrijati na 200 °C. Bjelanjke odvojiti od žumanjka. Bjelanjke zajedno sa prstohvat soli čvrsto izraditi. Postepeno dodavati šećer uz stalno miješanje. Glatko brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo izmiješati. 1/3 mješavine dodati čvrstim bjelanjcima i na najnižoj brzini mikserom izraditi. Zatim dodati ostatak bjelanjaka i ručno, metlicom za snijeg oprezno povezati. Lim za pečenje (34 x 28 cm) namazati maslacem, posuti brašnom, usuti tijesto i izravnati. Pećnicu smanjiti na 180 °C, staviti lim za pečenje u pećnicu i peći oko 15 minuta.
Biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. 2 dl mlijeka ugrijati i vrućim mlijekom preliti biskvit. Ostaviti biskvit da se ohladi. 2 vrećice pudinga i brašno izmiješati sa 15 žlica šećera. Dodati žumanjke i mlijeko, te dobro izmiješati. 8 dl mlijeka zakuhati, skloniti sa štednjaka i pripremljenu mješavinu umiješati. Smanjiti temperaturu, vratiti na štednjak i uz neprestano miješanje kuhati oko 5 minuta. Kremu ostaviti da se hladi. Povremeno promiješati da se gore ne stvori korica.
Maslac omekšati na sobnoj temperaturi i zajedno sa likerom od kokosa dobro izmiješati. Maslacu dodavati postepeno ohlađenu kremu, miješajući. 3 dl slatkog vrhnja čvrsto izraditi. Dodati kremi i oprezno metlicom za snijeg povezati. Hladni biskvit premazati kremom i posuti sa 5 dag kokosovog brašna. Ostaviti preko noći u hladnjaku. Čokoladu za kuhanje zajedno sa uljem rastopiti. Jezgre lješnjaka uvaljati u čokoladu i staviti na papir da se osuše. Kolač narezati i na svaku kocku staviti 1 jezgru lješnjaka.
6 bjelanjaka
sol, prstohvat
20 dag šećera
10 dag kokosovog brašna
5 dag glatkog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
Preljev:
2 dl mlijeka
Krema:
6 žumanjaka
15 žlica šećera
2 vrećice pudinga od vanilije
5 žlica oštrog brašna
1 l mlijeka
5 žlica likera od kokosa ili Malibu (rum od kokosa)
25 dag maslaca
3 dl slatkog vrhnja
Za dekoraciju:
3 dag čokolade za kuhanje
par kapi ulja
30 jezgri lješnjaka
5 dag kokosovog brašna
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 200 °C. Bjelanjke odvojiti od žumanjka. Bjelanjke zajedno sa prstohvat soli čvrsto izraditi. Postepeno dodavati šećer uz stalno miješanje. Glatko brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo izmiješati. 1/3 mješavine dodati čvrstim bjelanjcima i na najnižoj brzini mikserom izraditi. Zatim dodati ostatak bjelanjaka i ručno, metlicom za snijeg oprezno povezati. Lim za pečenje (34 x 28 cm) namazati maslacem, posuti brašnom, usuti tijesto i izravnati. Pećnicu smanjiti na 180 °C, staviti lim za pečenje u pećnicu i peći oko 15 minuta.
Biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. 2 dl mlijeka ugrijati i vrućim mlijekom preliti biskvit. Ostaviti biskvit da se ohladi. 2 vrećice pudinga i brašno izmiješati sa 15 žlica šećera. Dodati žumanjke i mlijeko, te dobro izmiješati. 8 dl mlijeka zakuhati, skloniti sa štednjaka i pripremljenu mješavinu umiješati. Smanjiti temperaturu, vratiti na štednjak i uz neprestano miješanje kuhati oko 5 minuta. Kremu ostaviti da se hladi. Povremeno promiješati da se gore ne stvori korica.
Maslac omekšati na sobnoj temperaturi i zajedno sa likerom od kokosa dobro izmiješati. Maslacu dodavati postepeno ohlađenu kremu, miješajući. 3 dl slatkog vrhnja čvrsto izraditi. Dodati kremi i oprezno metlicom za snijeg povezati. Hladni biskvit premazati kremom i posuti sa 5 dag kokosovog brašna. Ostaviti preko noći u hladnjaku. Čokoladu za kuhanje zajedno sa uljem rastopiti. Jezgre lješnjaka uvaljati u čokoladu i staviti na papir da se osuše. Kolač narezati i na svaku kocku staviti 1 jezgru lješnjaka.
Izvor: www.ljiljananieder.com
0 komentari:
Objavi komentar