ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Brownie – Muffins s nadjevom

Sastojci:

TIJESTO:

  • čokolada (mliječna ili za kuhanje) krupno narezana: 50 g
  • brašno, glatko: 280 g
  • orasi, nasjeckani: 50 g
  • kakao u prahu: 40 g
  • cimet (po želji): ½ žličice
  • prašak za pecivo: 3 žličice
  • jaja: 2
  • šećer: 100 g
  • Zvijezda margarin klasik: 125 g
  • mlijeko: 300 ml

NADJEV:
  • marmelada od višanja: 24 žličice
  • višnje iz kompota: 72 komada

GLAZURA:
  • čokolada (mliječna ili za kuhanje):200 g
  • jezgre oraha: 24 komada
Priprema:

Zvijezda margarini do danas su nezamjenjivi u mojoj kuhinji. Margarin koristim za kuhanje, pečenje, te izradu kolača i slastica. U ovom receptu koristila sam ”klasiku”

Za tijesto: Dva kalupa za muffinse namazatiZvijezda margarinom, posuti brašnom i staviti u hladnjak ili u udubljenja položiti papirne korpice za muffinse.

Čokoladu krupno narezati i na pari omekšati. Orahe sitno nasjeckati. Brašno zajedno s nasjeckanim orasima, kakaom u prahu, cimetom i praškom za pecivo dobro izmiješati.

Jaja kratko mikserom izmiješati. Dodati šećer, kratko mikserom izmiješati, zatim dodati otopljenu čokoladu (ne smije biti vruća), izmiješati, dodati mlijeko, kratko izmiješati i na kraju dodati mješavinu brašna i kratko izmiješati.

U 24 udubljenja raspodijeliti polovinu tijesta. Žličicom u tijestu napraviti udubljenje i u udubljenje stavljati po žličicu marmelade od višanja i 3 višnje te prekriti preostalom polovinom tijesta. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C oko 25 minuta.

Kalup s muffinsima izvaditi iz pećnice i muffinse ostaviti oko 5 minuta u kalupu da miruju. Zatim izvaditi iz kalupa i na rešetki ostaviti da se potpuno ohlade.

Za glazuru: Čokoladu narezati i na pari otopiti. Svaki muffins umočiti u čokoladu i ukrasiti jezgrom oraha.

0 komentari:

Objavi komentar