Sastojci:
- lisnato tijesto: 500 g
NADJEV:
- bjelanjak: 3
- sol: na vrh noža
- šećer u prahu: 150 g
- vanilin šećer: 1 vrećica
- orasi, mljeveni: 200 g
PREMAZ:
- bjelanjak: 1
UKRAŠAVANJE:
- šećer u prahu
Priprema:
Za nadjev: Bjelanjke zajedno s malo soli mikserom čvrsto izraditi. Dodavati postepeno šećer i vanilin šećer te nastaviti dalje miješati sve dok se šećer ne otopi. Na kraju dodati mljevene orahe i lagano metlicom za snijeg ili žlicom povezati sa snijegom od bjelanjaka. Na svaku traku po sredini staviti 1/3 nadjeva. Jednu stranu tijesta preklopiti preko nadjeva a drugu stranu namazati s napola izrađenim bjelanjkom, preklopiti i lagano pritisnuti.
Lim za pečenje preliti hladnom vodom i složiti rolate jedan do drugog (preklop – sastav okrenuti prema dolje) u lim. Prije pečenja rolate premazati napola izrađenim bjelanjkom i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 °C, 20 – 25 minuta.
Hladno posuti obilno šećerom u prahu i rezati ukoso nožem sa zupcima (pilicom).
0 komentari:
Objavi komentar