ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Tirolka


Sastojci:
  • lisnato tijesto: 500 g
NADJEV:
  • bjelanjak: 3
  • sol: na vrh noža
  • šećer u prahu: 150 g
  • vanilin šećer: 1 vrećica
  • orasi, mljeveni: 200 g

PREMAZ:
  • bjelanjak: 1

UKRAŠAVANJE:
  • šećer u prahu
Priprema:

Lisnato tijesto odmrznuti. Svaki komad tijesta razviti širine 30 cm i dužine lima u kojem ćete peći. Od svakog tijesta izrezati tri trake, svaka širine 10 cm.

Za nadjev: Bjelanjke zajedno s malo soli mikserom čvrsto izraditi. Dodavati postepeno šećer i vanilin šećer te nastaviti dalje miješati sve dok se šećer ne otopi. Na kraju dodati mljevene orahe i lagano metlicom za snijeg ili žlicom povezati sa snijegom od bjelanjaka. Na svaku traku po sredini staviti 1/3 nadjeva. Jednu stranu tijesta preklopiti preko nadjeva a drugu stranu namazati s napola izrađenim bjelanjkom, preklopiti i lagano pritisnuti.

Lim za pečenje preliti hladnom vodom i složiti rolate jedan do drugog (preklop – sastav okrenuti prema dolje) u lim. Prije pečenja rolate premazati napola izrađenim bjelanjkom i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 °C, 20 – 25 minuta.

Hladno posuti obilno šećerom u prahu i rezati ukoso nožem sa zupcima (pilicom).

0 komentari:

Objavi komentar