utorak, 10. ožujka 2015.

Pizza sa škampima i sirom

Sastojci:


  • 20 dag tijesta za pizzu
  • 1 dl pasirane rajčice
  • 10 dag repova račića
  • 10 dag sira ementalera
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • peršin
  • origano
  • sol
  • papar
  • malo ulja
  • kriški tikvica
Priprema:

U tavi zagrijte ulje, te popržite nasjeckani luk, češnjak i peršin. Kad la­gano se užuti dodati pasiranu rajčicu (iz staklenke). Zatim dodati sol, papar i origano. Tijesto staviti na nauljeni oval, prekriti umakom od rajčice. Na vrh dodati repove škampe, sir i nekoliko kriški tikvica. Po želji se još može dodati masline i bosiljak. Peći u dobro zagrijanoj pećnici oko 15 minuta na temperaturi od 200 ºC.

Izvor: www.recepti-svijeta.com

0 komentari:

Objavi komentar