utorak, 17. veljače 2015.

TORTA TEODORA





Sastojci:


Crna kora: 8 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika mljevenih oraha, 2 kašike mrvica hljeba, 2 kašike brašna mala kašičica praška za pecivo, 50 grama ribane čokolade


Žuta kora: 4 jaja, 6 kašika šećera, 2 kašike mrvica hljeba, 2 kašike brašna, 1 mala kašičica praška za pecivo, 120 g krupno mljevenih oraha


Fil: 4 jaja, 250 g šećera, 1 mala šoljica kuvane kafe, 100 g čokolade za kuvanje, 250 g maslaca



Priprema Crne kore:

Umutiti žumance sa šećerom, dodati orahe, rendanu čokoladu i brašno u koje ste umješali mrvice i prašak za pecivo. U kalupu za torte ispeći crnu koru i kad se potpuno ohladi presjeći je u dvije kore. Peći je oko 3 minuta na 200 stepeni.


Priprema žute kore:

Umutiti žumance sa šećerom, dodati orahe i brašno pomješano sa mrvicama hljeba i praškom za pecivo. Koru ispeći u kalupu za torte, peći na 200 stepeni oko 25 minuta.


Priprema Fila:

Umutiti jaja sa šećerom, u tavu staviti kafu i čokoladu da se otope, dodati ih umućenim žumancima i kratko ukuvati u teflon tavi. Kad se fil potpuno ohladi sastaviti ga sa umućenim maslacem. Tortu filovati tako da na tacnu prvo stavite crnu koru, premažite je filom, stavite žutu koru koju, takođe, mažete filom i na kraju drugu crnu koru. Tortu odozgo i okolo namažite filom i na kraju ukrasite rendanom čokoladom ili mljevenim orasima.



Izvor: zena.blic.rs

0 komentari:

Objavi komentar