Sastojci:
PRIPREMITE:
6 žumanjaka
15 dag šećera
6 bjelanjaka
10 dag brašna
3 dag škrobnog brašna
5 dagkakaa
5 dag oguljenih samljevenih badema
5 dag maslaca
1 kg jabuka
1 l vode
5 dag šećera
sok limuna
1/2 l slatkog vrhnja
6 dag šecera
20 dag pekmeza od ribizla
5 dag badema narezanih na listice i proprženih
Priprema:
Za kalup: maslac
Dno kalupa namažite maslacem. Zagrijte pećnicu na 190°. Tucite žumanjke s trećinom šećera da dobijete pjenušavu smjesu. Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrst snijeg, pa ga umiješajte u žumanjke. Prosijte brašno sa škrobnim brašnom i kakaom, umiješajte samljevene bademe pa tu smjesu malo po malo umiješajte u jaja. Omekšajte maslac i umiješajte u tijesto. Ulijte tijesto u kalup, poravnajte mu površinu, pa pecite 25-35 minuta. Ispečenu tortu ostavite da se ohladi. Narežite jabuke na osam kriški, očistite ih, ogulite. Prokuhajte vodu sa šećerom i sokom od limuna, stavite u nju narezane jabuke, pokrijte posudu i kuhajte deset minuta. Nakon toga ocijedite jabuke i ohladite. Tijesto za tortu prerežite na dva dijela. Čvrsto istucite slatko vrhnje sa šećerom. Dva donja lista torte premažite pekmezom od ribizla, poslažite narezane jabuke, a par kriški jabuka ostavite na stranu. Polovicu tučenog slatkog vrhnja premažite preko jabuka pa složite oba lista jedan na drugi. Treći stavite na vrh, pa cijelu tortu debelo premažite slatkim tučenim vrhnjem. Vanjski rub torte pospite listićima badema. Preostalim tučenim vrhnjem i jabukama ukrasite tortu.
Izvor: www.gospodarski.hr
utorak, 17. veljače 2015.
Torta od jabuka
11:18
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar