utorak, 17. veljače 2015.

Bijela torta





Sastojci:


1 pakovanje kora za rozen tortu,1 l mlijeka, 3 kesice pudinga od vanilije, 250 g margarina, 15 kašika šećera, 200 g šećera u prahu, 500 g šlaga, 3,5 dl kisele vode, 1 kisela pavlaka, 100 g bijele mliječne čokolade.



Priprema:


U litar mlijeka skuvajte 15 kašika šećera i tri pudinga od vanilije i ostavite da se dobro ohladi. Umutite margarin i šećer u prahu u jednoj posudi, a u drugoj 300 g šlaga sa dva dl hladne kisele vode. U ohlađeni puding dodajte umućen margarin i izmješajte. Zatim dodajte umućen šlag mješajući varjačom, onda pavlaku i na kraju izrendajte bijelu čokoladu. Filujte korice i ukrasite sa umućenih 200 g šlaga i 1,5 dl hladne kisele vode. Ostavite da se torta dobro ohladi u frižideru, jer je potrebno da kore omekšaju od fila, a potom je isjecite na parčad i poslužite.


Izvor: zena.blic.rs

0 komentari:

Objavi komentar