Sastojci:
TIJESTO
✦ 3 jaja
✦ 20 dag šećera
✦ 3 žlice meda
✦ 18 dag maslaca
✦ 2 žličice sode bikarbone
✦ 40 dag oštrog brašna
KREMA
✦ 25 dag bijele čokolade
✦ 200 ml slatkog vrhnja
✦ 15 dag maslaca
✦ 10 dag kokosovog brašna
Priprema:
Na laganoj vatri otopite med i maslac. Na pari miješajte jaja i šećer mikserom, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Dodajte toplu mješavinu meda i maslaca, te sodu bikarbonu. Nakon što se svi sastojci povežu, sklonite ih sa štednjaka. Brašno dodajte u nekoliko navrata, miješajući kuhačom. Ostavite da se tijesto ohladi, a zatim napravite 5-7 kora veličine kalupa za tortu. Kore pecite 6-8 minuta na 180 ºC. Za kremu zagrijte slatko vrhnje i dodajte kokosovo brašno, te pustite da se lagano kuha nekoliko minuta. Procijedite da ostane samo aromatizirano vrhnje. U vruće vrhnje dodajte bijelu čokoladu i umiješajte da se čokolada rastopi. Kada se ohladi dodajte pjenasto izrađ en maslac. Kremom premažite kore. Cijeli kolač pospite kokosovim brašnom i poslužite.
Izvor:www.gospodarski.hr
0 komentari:
Objavi komentar