Sastojci:
Tijesto:
✦ 20 dag maslaca
✦ 12 dag šećera
✦ 5 jaja
✦ 30 dag brašna
✦ 2 žlicice praška za pecivo
✦ 1 žlica kakaa
✦ 50 dag otkoštenih višanja (može i smrznutih)
Krema:
✦ 1 puding od vanilije
✦ 5 žlica šećera
✦ 500 ml soka od višnje
✦ 250 maslaca
✦ čokoladna glazura
Priprema:
Maslac i šećer pomiješajte zajedno s jajima. Dodajte brašno i prašak za pecivo, te sve dobro izmiksajte. Na lim stavite papir za pečenje, te na njemu rasporedite 2/3 tijesta. Ostatku tijesta dodajte kakao i dobro izmiješajte. Zatim tamno tijesto izlijte na svijetlo. Višnje rasporedite po tijestu i sve zajedno pecite oko 30 minuta na 175 ºC. Za kremu pomiješajte puding sa šećerom i 2 žlice soka. Ostatak soka skuhajte, te mu dodajte smjesu od pudinga. Miješajte dok ne dobijete smjesu. Maslac izradite, te postupno dodajte kremi. Kremu namažite na tijesto, te prevucite glazurom od čokolade. Ostavite da se krema stegne pa na njoj nacrtajte vilicom valove.
Izvor:www.gospodarski.hr
ponedjeljak, 16. veljače 2015.
Šareni Dunavski valovi
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar