Sastojci:
Biskvit
✦ 12 dag maslaca sobne temperature
✦ 30 dag šećera
✦ 2 jaja
✦ 2 žličice tekuće crvene boje
✦ pola mahune vanilije
✦ 2 žlice kakaa
✦ 250 ml mlaćenice
✦ 1/2 žličice soli
✦ 25 dag brašna
✦ 1 žlica gustina
✦ 1 žličica sode
✦ 1 žličica jabučnog octa
Krema
✦ 800 ml mlijeka
✦ 4 žlice gustina
✦ 3 žlice šećera
✦ 20 dag maslaca sobne temperature
✦ šećer u prahu
Priprema:
Za biskvit, kremasto izmiksajte maslac sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja jaja miksajte oko pola minute. Dodajte boju, sadržaj pola mahune vanilije i kakao pa promiješajte. Mlaćenicu pomiješajte sa solju i dodajte u smjesu od jaja naizmjence s prosijanim brašnom i gustinom. Sodu pomiješajte s octom i umiješajte u smjesu. Namastite i pobrašnite dva kalupa za tortu (promjera 24 – 26 cm). U svaki kalup ulijte polovicu smjese i zagladite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ºC oko pola sata. Za kremu, 100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i brašnom. Ostatak mlijeka stavite u lonac i zagrijte da zakuha, dodajte gustin razmućen u mlijeku i miješajte dok nestanu grudice. Kad zakuha, maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Maslac izmiksajte da postane kremast, pa mu žlicu po žlicu dodajte mlaku kremu i dobro izmiksajte. Dodajte šećer u prahu. Jedan biskvit premažite dijelom kreme, pa poklopite drugim. Tortu odozgo i sa strane premažite kremom, te stavite u hladionik. Prije posluživanja tortu možete odozgo i sa strane posipati kokosovim brašnom.
Izvor: www.gospodarski.hr
utorak, 17. veljače 2015.
Torta "Crveni baršun"
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar